Opjouwplein.nl

Opjouwplein.nl is het platform dat deelnemers en sportaanbieders samenbrengt. Dé plek waar alle activiteiten op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in Rotterdam te vinden zijn.

ONS DOEL?

Rotterdam in beweging brengen! Wij willen Rotterdammers op de hoogte brengen van een gevarieerd sport- en beweegprogramma op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in Rotterdam. Sportaanbieders bieden we de mogelijkheid om hun aanbod op een makkelijke manier te programmeren naast de andere organisaties.

Opjouwplein.nl is er voor alle Rotterdammers!

FC STRAAT

Landelijk en lokaal bieden wij diverse programma's aan met samenwerkingspartners om meer jongeren in beweging te krijgen.

Aan de hand van onze 3 kernwaarden (erkenning, toegankelijkheid en uitdaging) zetten wij ons ook in voor Opjouwplein.nl. Door het verbinden en samenstellen van een gevarieerd sport- en beweegaanbod voor Rotterdam dragen wij bij aan een gezonder Rotterdam.

CRUYFF FOUNDATION

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij focussen zij zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Dit doen zij door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden, sportprojecten voor kinderen met een handicap en maatschappelijke sportprogramma’s. Hiermee creëren zij ruimte. Ruimte waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Kortom ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

KRAJICEK FOUNDATION

De Krajicek Foundation is een Nederlandse organisatie, opgericht door voormalig tennisser Richard Krajicek, die zich inzet voor kinderen en jongeren in aandachtswijken. De stichting:

  1. Aanleg Krajicek Playgrounds: Veilige sport- en speelplekken.
  2. Biedt scholingsprogramma's: Jongeren krijgen studiebeurzen in ruil voor vrijwilligerswerk op de Playgrounds.
  3. Organiseert sportieve activiteiten: Evenementen en clinics om kinderen aan te moedigen te sporten.
  4. Werkt samen met lokale partners: Samenwerkingen met scholen, gemeenten en sportverenigingen.

Het doel is een gezonde en veilige leefomgeving te creëren waar sport en beweging centraal staan.

ROTTERDAM SPORTSUPPORT

Rotterdam Sportsupport werkt aan vitale en veilige verenigingen. Met hun programma's trekken ze meer jeugd naar de sportvereniging en brengen ze kwetsbare Rotterdammers in beweging via diverse netwerkaanpakken.

Ze werken aan:

  1. Vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen
  2. Rotterdammers blijvend in beweging
  3. Impact op mensen én de stad
  4. Adviseren en pionieren vanuit het belang en de kracht van sport en verenigen we impact op mensen én de stad.

Hoe doen ze dit?

Rotterdam Sportsupport kent de wijk(partners) en ondersteunt, stimuleert en faciliteert verenigingen met experts en slimme (sport)projecten.

Bijdrageregeling

Wat houdt de bijdrageregeling in?

Met de bijdrageregeling kunnen sportverenigingen en -stichtingen (deels) de kosten voor het inzetten van trainers vergoed krijgen bij programmering op een van de 32 Cruyff Courts en/of Krajicek Playgrounds in Rotterdam.

Voor wie is de bijdrageregeling bedoeld?

De regeling is vooral bedoeld voor sportverenigingen en -stichtingen die structureel (maatschappelijk) sportaanbod in of nabij de wijk aanbieden met een lidmaatschaps- of abonnementsvorm. Commerciële sportaanbieders kunnen bij uitzondering aanvragen als FC Straat en Rotterdam Sportsupport vinden dat het aanbod nodig is en er geen alternatief is.

Wat is de (maximale) hoogte van de bijdrage?

Er wordt gewerkt met een standaardtarief van €37,50 incl. btw per training van 1,5 uur, mits er minimaal één blok van vier weken wordt geprogrammeerd. Bij langer dan vier weken programmeren en meer dan 12 deelnemers, kan een bijdrage voor een tweede trainer van €67,50 incl. btw per training van 1,5 uur worden aangevraagd.

Hoe vraag je de bijdrageregeling aan?

Vraag een account aan op Opjouwplein.nl, zodra de bevestiging voor programmeren op het platform is ontvangen reserveer je een tijdsslot op de Cruyff Courts en/of Krajicek Playgrounds naar keuze, en dien vervolgens de bijdrageregeling in, klik hier.

Vragen over de bijdrageregeling?

Neem contact op met Saskia Grootens van Rotterdam Sportsupport (s.grootens@rotterdamsportsupport.nl) voor verdere hulp en vragen.